Klanten

Wat vinden onze klanten?

Alberto’s Italian: ”We hebben een nieuw markt ontdekt in coronatijd. Met Bramr konden we vanaf maart 2020 direct live met ons afhaal- en bezorgmenu. Een nieuwe inkomstenbron was geboren!”

Grandcafé Trefpunt: ” ’s Avonds om 19.00 uur deed ik een offerte-aanvraag en de
volgende ochtend om 10.00 uur had ik een eigen bestelsite voor mijn vergaderzalen. Een
dag later het QR-bestelsysteem op mijn terras.”

Beachclub Eemhof: ”Voor ons was de impact van de coronacrisis minder heftig tijdens ons terrasseizoen. We hebben een hele goede zomer gehad dankzij het bestelsysteem van Bramr.”

De Beurs: ”In de wirwar naar aanbieders van QR-bestellen werd ik getipt
door een mede-ondernemer op een artikel in de Misset-horeca. Uiteindelijk gaf
de 18 cent aan transactiekosten de doorslag.”

Tivoli Vredenburg: ”Bramr heeft onze blik én die van de gast verruimd. We werken al jaren met het QR-systeem op het terras. We zijn blij dat we met bramr samenwerken en kunnen het iedereen aanraden!”

Wat de keten van Chocolate Company zo uniek maakt is dat zij naast een chocoladewinkel ook een café zijn. Je kunt er naast ambachtelijke chocolade ook genieten van een lekkere kop koffie of thee in het Chocolate Company Café. En om de gasten in het café dit zo aangenaam mogelijk te maken kunnen zij zelf een bestelling plaatsen aan hun tafel. De online menukaart ziet er overzichtelijk uit, geheel in de eigen huisstijl en aantrekkelijk foto’s van Special Coffees en lunches. Check dit filmpje voor de perfecte gastbeleving, gecreëerd voor dit fantastische concept en mede mogelijk gemaakt door bramr!

Rederij Doeksen verzorgt de overtocht van de veerdienst van Harlingen naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. En uiteraard verzorgen zij de gasten tijdens de overtocht van een hapje en een drankje met een geavanceerd bestel- en betaalsysteem van bramr. Aan de veilige haven bij Grandcafé De Promenade is het QR-bestellen nog kinderspel, maar het brengt een enorme uitdaging met zich mee om gasten op de Waddenzee op vier verschillende boten ook deze perfecte service aan te bieden. En dat is gelukt. Een knap staaltje technologie!

Droomparken heeft in Nederland maar liefst 15 vakantieparken waar je kan overnachten. De parken staan bekend om zijn comfortabele huisjes en uitstekende faciliteiten. De vakantieparken bieden een optimale service aan om haar gasten vanuit de vakantiehuisjes te laten bestellen bij het restaurant op het park. Bestellingen zijn vervolgens af te halen, maar kunnen ook bezorgd worden. Dat geeft de gast bij Droomparken pas écht compleet comfort! Met bramr, online ordering profiteert de gast van de nieuwste functionaliteiten en wordt bestellen een feestje!